Het Willemsfonds presenteert

Literair festival
Het Betere Boek

13 en 14 oktober 2017

NEST (oude stadsbib) en Minard, Gent

Het Betere Boek focust op Rusland

Op 13 en 14 oktober 2017 focust Het Betere Boek, het literair festival van het Willemsfonds, op Rusland. Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose.

Het Betere Boek vindt opnieuw plaats in Gent, maar strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: NEST (de oude stadsbibliotheek aan de Zuid) en de Minardschouwburg.

In Rusland vond exact 100 jaar geleden een revolutie plaats, die de geschiedenis grondig heeft bepaald, ook de onze. Intussen is het grootste land ter wereld een nieuwe eeuw ingegaan met een compleet andere koers, of misschien juist niet. Het Betere Boek stelt schrijvers en denkers centraal, die een brug slaan tussen de Russische cultuur en de onze. Daarbij is de gedachte aan revolutie nooit ver weg: soms letterlijk, soms actueel, soms figuurlijk. Aan bod komen: verhalen, poëzie, film, muziek, beeldende kunst en theater van westerlingen in Rusland en van Russen in het Westen. Uiteraard staat het festival ook stil bij de huidige politieke en economische situatie.

Bekijk hier de gasten die je op Het Betere Boek aan het werk kan zien.

Nieuws

Helpende handen gezocht!

Helpende handen gezocht! Ontdek voor welke taken we mensen zoeken én wat je er voor in de plaats krijgt.

Lees verder

Het Betere Boek focust op Rusland

Het Betere Boek focust op Rusland 100 jaar na de Oktoberrevolutie focust Het Betere Boek op Rusland.

Lees verder
ticket

Ticket kopen? Dat kan hier!


vrouw