Over Het Betere Boek

willemsfonds

Het Betere Boek is een project van het Willemsfonds, een sociaal-culturele vereniging met een hart voor de Nederlandse taal.

Het Willemsfonds heeft altijd van de Nederlandse taal en cultuur gehouden en verdedigt die ook. En dat doet het nu nog: via Het Betere Boek ondersteunt en promoot de vereniging het Nederlandstalige boek, geeft het een plaats in het culturele landschap en scherpt het bij bezoekers de zin om te lezen aan.

Tijdens dit literair festival stellen enkel Nederlandstalige auteurs hun nieuwe boek aan je voor. We geven alle aandacht aan kwalitatieve literatuur, verschenen in hetzelfde jaar als ons festival. 

Het Betere Boek doet een extra inspanning voor debutanten. Om hen een duwtje in de rug te geven, reiken we ieder jaar De Bronzen Uil, een prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman, uit.

En het uiteindelijk doel: jou als lezer aanzetten tot het lezen van Nederlandstalige, kwalitatieve boeken. En brengen we zo ook niet de verschillende schakels in de boekenmarkt wat dichter bij elkaar: lezer, schrijver, uitgeverij, boekhandel en bibliotheek?