Nominaties De Bronzen Uil Bekend

Hannelore Bedert, Annemarie Haverkamp, Mariken Heitman, Julien Ignacio, Tim Kamps en Femke Vindevogel zijn genomineerd voor De Bronzen Uil 2019. Wie van hen volgt Lenny Peeters (De Bronzen Uil 2018) en Bert Moerman (Publieksprijs 2018) op?

De genomineerden voor De Bronzen Uil 2019, de jaarlijkse literatuurprijs van het Willemsfonds voor het beste Nederlandstalige debuut, zijn bekend. Hannelore Bedert, Annemarie Haverkamp, Mariken Heitman, Julien Ignacio, Tim Kamps en Femke Vindevogel zijn genomineerd. Ook dit jaar sluit de prijsuitreiking van De Bronzen Uil en de publieksprijs traditiegetrouw Het Betere Boek af. Op 12 oktober 2019 weten we dus wie De Bronzen Uil wint. Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf vandaag tot en met donderdag 10 oktober 2019.

Wie wint de cheque van 7.000 euro?

Dit jaar bestaat de jury van De Bronzen Uil uit Jos Geysels (voorzitter), Sylvain Peeters, Sofie Vandamme, Carolina Maciel de França, Marnix Verplancke en Majida Bellal. Zij hadden de moeilijke opdracht om uit al de ingezonden boeken de zes genomineerden te kiezen. Na een lange deliberatie kwam de jury naar buiten met het volgend verdict (auteurs in alfabetische volgorde)

  • Hannelore Bedert (BE) met Lam (Angèle)
  • Annemarie Haverkamp (NL) met De achtste dag (Lebowski)
  • Mariken Heitman (NL) met De wateraap (Atlas Contact)
  • Julien Ignacio (NL) met Kus (Van Oorschot)
  • Tim Kamps (NL) met De verschrikkelijke jaren tachtig (Lebowski)
  • Femke Vindevogel (BE) met Confituurwijk (Van Oorschot)

Publieksprijs

Op 12 oktober 2019 sluit Het Betere Boek af met de prijsuitreiking van De Bronzen Uil en de publieksprijs. Stemmen kan nog tot en met donderdag 10 oktober 2019. Stem hier op je favoriete boek!

De Bronzen Uil is mogelijk gemaakt met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.