Zo bereik je Het Betere Boek

Het Betere Boek vindt dit jaar plaats op 2 locaties in Gent: de Minard en stadsbibliotheek De Krook. Beide locaties liggen op een boogscheut van elkaar. Tijdens het festival is de makkelijkste route van de ene naar de andere locatie via bewegwijzering  aangeduid. Hieronder lees je hoe je ons bereikt.

Tickets

DE MINARD

Walpoortstraat 15, 9000 Gent- Zie op kaart.

STADSBIBLIOTHEEK DE KROOK

Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent- Zie op kaart.

 

TE VOET

Wie in en rond het centrum van Gent woont, kan best te voet komen naar Het Betere Boek. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. De ingang van De Krook bevindt zich aan het nieuwe Miriam Makebaplein, te bereiken vanaf de Kuiperskaai, vanaf daar vind je een aangeduide weg naar de Minard.

MET DE FIETS

Snel en goedkoop naar De Krook of De Minard gaan, doe je met de fiets. Let op! In Gent is het de gewoonte om gevaarlijk gestalde fietsen om veiligheidsredenen te verwijderen. Daarom kan je jouw fiets veilig parkeren in de fietsenstalling van de Stadsbibliotheek (te bereiken via de Platteberg) of op één van de fietsenstallingen van het Woodrow Wilsonplein.

TREIN, TRAM, BUS

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om je naar De Krook en de Minard te brengen (halte Gent Zuid). Alle informatie en dienstregelingen vind je op www.delijn.be/gent

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraak je gemakkelijk met de trein in Gent. Alle informatie en dienstregelingen vind je op www.belgianrail.be

AUTO?

De auto is echt de allerlaatste optie om naar De Krook of de Minard te komen. Beide gebouwen bevinden zich immers in een autovrije zone.  Kom je toch met de wagen, dan adviseren we je te parkeren op één van de vele park-and-ride-parkingen die Gent rijk is of gebruik te maken van de overdekte Parking Zuid.