WIE WINT DE BRONZEN UIL?

De Bronzen Uil is een prijs van 7.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2017 en 31 augustus 2018. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans.

Tickets

WIE VOLGT LIEKE KÉZÉR OP?

In 2017 won Lieke Kézér de Bronzen Uil met De afwezigen. Naast de professionele vakjury kon ook het publiek een prijs uitreiken. Die werd gewonnen door John-Alexander Janssen met Een verhaal uit Zonnestad. 

Dit jaar bestond de vakjury uit Sylvain Peeters, Marnix Verplancke, Sofie Vandamme en Katrien Schollaert. Zij stonden voor de moeilijke opgave om uit de ingezonden boeken de 6 genomineerden te kiezen. Na de deliberatie kwam de jury eensgezind naar buiten met het volgend verdict:

  • Antoinette Beumer (NL), Mijn vader is een vliegtuig, uitgegeven bij Lebowski
  • Rinske Hillen (NL), Houtrot, uitgegeven bij Querido
  • Bert Moerman (B), Niet dat het iets uitmaakt, uitgegeven bij Polis
  • Lenny Peeters (B), Dochter, uitgegeven bij Prometheus
  • Sien Volders (B), Noord, uitgegeven bij Hollands Diep
  • Herien Wensink (NL), Kleihuid, uitgegeven bij Arbeiderspers

 

Publieksprijs

Traditiegetrouw reikt ook het publiek een prijs uit. Vertel ons wat jouw favoriete boek op de shortlist is en maak kans op 1 van de 5 boekenpakketten die we verloten onder alle stemmers. Het pakket bestaat uit alle boeken op de shortlist. Vul snel onderstaand formulier in.

ENCORE UN PEU DE PATIENCE...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)