© Renate Beense

Anna van der Kruis (Heeze, 1981) studeerde aan de schrijfopleiding in Utrecht. Ze werkte vijftien jaar als theatermaker bij productiehuizen en festivals. Daarnaast coacht ze jonge muzikanten en choreografen, ontwikkelt en geeft ze cursussen nieuwe kunstkritiek, publiceert ze regelmatig op shortreads.nl en schrijft ze in opdracht portretten.

Instagram / LinkedIn / Website

 

 

© Simon Debbaut-L’Ecluse

Aya Sabi (1995) woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Ze blogt tweewekelijks voor VRT NWS, is columnist voor NTGent Magazine en geniet op jonge leeftijd al een stevige livereputatie. Sabi schrijft over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede.

Instagram

 

 

 

Betül Sefika (1995) is beeldend kunstenaar en schrijver, woont en werkt in Antwerpen.  In 2020 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. Haar werk verscheen al eerder in DW B, Kluger Hans, Deus Ex Machina, rekto:verso en timmagazine in de vorm van poëzie, illustratie, video en horoscoop. Momenteel onderzoekt ze in het kader van het Slow Writing Lab aan- en afwezigheid kan betekenen in tekst en beeld.

Instagram / Website

 

© Goedele Monnens

Frouke Arns (1964) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Ze is dichter, auteur en tekstschrijver. In oktober 2021 verscheen bij De Arbeiderspers haar romandebuut De gelijktijdigheid der dingen. In okt/nov 2022 was ze Fellow of Hawthornden Castle, waar ze werkte aan haar tweede roman.

Twitter / Website

 

© Anneke Hymmen

Hanan Faour (Venray, 1998) is een Nederlands-Libanese schrijver die verhalen vertelt in tekst, beeld en html. Ze studeerde af aan Creative Writing ArtEZ, waar ze inmiddels ook zelf lesgeeft. Eerder won ze de El Hizjra Literatuurprijs en droeg ze voor op het Nieuwe Typesfestival. Schervenstad, verschenen bij De Geus in 2022, is haar debuutroman.

Website

 

 

© KRO-NCRV

Lex Bohlmeijer (Oost-Souburg, 1959) is opgeleid als letterkundige en dramaturg.  Tegenwoordig presenteert hij twee programma’s op Radio4: Passaggio Late Night (dagelijks) en Diskotabel (op zondagmiddag). Sinds 2014 verzorgt hij voor De Correspondent tweewekelijks een interview, in de vorm van een podcast. Die serie is getiteld: Goede gesprekken, en telt al meer dan 250 afleveringen.

Lex Bohlmeijer was een aantal jaren als danser verbonden aan de Compagnie de Dance l’Esquisse te Parijs. Hij schreef toneelstukken, gebaseerd op documentair materiaal, en tevens een paar libretti voor muziektheater.  Hij is actief als dagvoorzitter en presentator bij debatten, congressen en concerten.

 

© Geert Snoeijer

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. Ze werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Aleksandra is haar debuutroman.

Instagram / Twitter / Website

 

 

 

© Keke Keukelaar

Nikki Dekker (1989) is schrijver en radiomaker. Haar debuutroman diepdiepblauw (Bezige Bij, 2022) werd lovend ontvangen door o.a. De Groene Amsterdammer en Trouw, en genomineerd voor de Bronzen Uil. Eerder publiceerde Nikki het chapbook een voorwerp dat nog leeft (Uitgeverij Wintertuin, 2018). Nikki schreef het scenario voor podcastserie De Brandstapel (BNNVARA 2022) en maakte verschillende radiodocumentaires, waaronder Andreas Burnier, of hoe je op een klein vlot blijft drijven (2020) en De oppas en ik (genomineerd voor de Prix Europa 2017). Nikki zit in de redactie van Tirade en werkt op dit moment aan haar tweede boek.

Instagram / Website

 

© Marleen Nelen

Paul Verrept (1963) woont en werkt in Antwerpen. Hij is auteur, illustrator en grafisch ontwerper. Hij schreef en illustreerde meerdere boeken waarvan Het meisje de jongen de rivier is bekroond met de Gouden Uil van de Jonge Lezer.

Instagram / Website

 

 

 

 

Pieter Bellers (°17/04/2003) is een jonge pianist in opleiding, aan het begin van zijn carrière als klassiek pianist. Al op jonge leeftijd kreeg hij het muziekvirus te pakken en besloot hij om als achtjarige jongen te starten met piano bij Jan Lust aan de SAMWD Zottegem. Na enkele jaren ging hij als 16 jarige studeren aan het Kunsthumaniora Brussel op aanraden van Jan Lust die daar ook les geeft. Sinds dit jaar studeert hij bij Keiko Shichijo aan het KASK en Conservatory te Gent.

 

Serdar Demirbaş, zanger en saz speler. Geboren in Rotterdam, Nederland. Heeft het Rotterdams conservatorium (Codarts) afgerond met een mastergraad. Sinds 2009 werkzaam als muziekdocent op de academies van Berchem, Antwerpen en Sint-Niklaas. De saz is een prachtig instrument dat gekend is van de Balkan tot Perzië. Serdar draagt bij aan de naambekendheid van de saz in Nederland en België.

Instagram

 

© Sebastian Steveniers

Tülin Erkan (1988) groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als half omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. In haar debuut Honingeter rijgt ze taal en herinnering virtuoos aan elkaar tot een gecondenseerd geheel.

 Instagram / Website

 

TIJDSCHEMA

TICKETS ZIJN HIER VERKRIJGBAAR.