De Bronzen Uil

Publieksprijs
Bestel tickets

Publieksprijs

Vanaf dit jaar verkiezen 5 onafhankelijke platformen uit Vlaanderen en Nederland de publieksprijs van De Bronzen Uil. Dit biedt de mogelijkheid op verscheidenheid en betrokkenheid en garandeert een grotere objectiviteit. Aan elk platform wordt 20% van de stemmen toegewezen.

Er kan gestemd worden vanaf de bekendmaking van de genomineerden tot en met de woensdag voorafgaand aan de uitreiking van Het Betere Boek. De stemming wordt dus afgesloten op woensdag 7 oktober 2020, 23u59.

Elk platform organiseert de stemming op eigen wijze en deelt het resultaat in alle discretie mee aan de coördinator van De Bronzen Uil.

Dit zijn de platformen:

 1. De traditionele poll gehouden op de website van Het Betere Boek.
 2. Een lezersjury van Gent Leest verkiest hun favoriet (i.s.m. De Krook)
 3. Lezers uit Nederland worden van harte uitgenodigd om de genomineerden te lezen én mee te doen aan de publieksprijs. Dus geef je stem aan het boek waarvan jij vindt dat het de Publieksprijs van de Bronzen Uil moet winnen. Ga naar www.anv.nl en doe mee.
 4. De boekhandels (en Willemsfondsafdelingen) die deelnemen aan de aansluitende DBU-tournee (voorjaar 2021) nemen ook deel aan het bepalen van de Publieksprijs. De deelnemende boekhandels zijn:
  De Tijd Hervonden, Hasselt
  Theoria, Kortrijk
   Standaard Boekhandel Brussel-Anspachlaan
  Standaard Boekhandel Overijse (met afdeling Hoeilaart)
 5. Bibliotheken en leesclubs uit Nederland

De winnaar van de Publieksprijs krijgt een ets van kunstenaar Renaat Ivens en gaat samen met De Bronzen Uil winnaar op tournee langs boekhandels in Vlaanderen en Nederland in het voorjaar van 2021.