> Naar het programmaschema

Auteurs Margot Dijkgraaf en Joke Hermsen nemen u mee op een gepassioneerde tocht door hun Frankrijk. Margot met haar literaire tour de France ‘Lezen in Frankrijk’. Joke met haar recente melancholische roman ‘Rivieren keren nooit terug’.

Taal: NL

 

Margot Dijkgraaf is een Nederlands literatuurcriticus en auteur. Haar passie gaat vooral uit naar Franstalige literatuur. Ze leidt debatten en verzorgt openbare interviews en lezingen in binnen- en buitenland. Dijkgraaf vervult bestuursfuncties in het culturele veld en zetelde in diverse jury’s. Ze nam het initiatief voor de oprichting van de Europese Literatuurprijs. In 2009 benoemde de Franse staat haar tot Chevalier de la Légion d’honneur. In “Lezen in Frankrijk. Een literaire Tour de France” nemen Franse schrijvers de lezer mee op reis naar plekken die een belangrijke rol spelen in hun werk. Zo ontstaat een caleidoscopisch beeld van het hedendaagse Frankrijk en een nieuw portret van de Franstalige literatuur van nu.
Joke Hermsen woont afwisselend in Nederland en Frankrijk. Ze is de auteur van succesvolle boeken als “Stil de tijd” en “Kairos”. “Rivieren keren nooit terug” is een melancholieke roman over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en verbeeldingskracht van de kindertijd. Het boek speelt zich af in Frankrijk.