Word Wa(a)r brengt ‘battle theater’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.

Tijdens de voorstellingen van Word Wa(a)r nemen Nederlandstalige rappers, slam poëten en comedians het tegen elkaar op in theatrale debat battles tussen historische en hilirische figuren zoals Monsanto vs. De Organische Boer, Jezus vs. Hitler, België vs. Nederland, Pro vs. Contra wiet roken of Koning Filip vs. Het Sprekend Beeld van Leopold II.

In meerdere rondes vuren de artiesten om de beurt lyrische en scherpe teksten af op hun tegenstander. Het publiek mag actief reageren en kiest aan het einde van elke battle de winnaar.

Het project werd mogelijk gemaakt door Pieter Cools en Seckou Ouologuem en een groep ervaren woordartiesten met ondersteuning van Literatuur Vlaanderen en Het Bos.

In het kader van Ontdenk Afrika mochten we het theatrale debat tussen Koning Filip vs. Het Sprekend Beeld van Leopold II in ons educatief pakket toevoegen. Hiervan hebben we via Seckou Ouologuem een opname ontvangen. Deze video kunnen jullie hier terugvinden. Deze mag vrijblijvend gebruikt worden in het onderwijs.

Daarnaast biedt Word Wa(a)r ook een pakket workshops aan die rond bepaalde thema’s werkt via de word wa(a)r-techniek. Deze techniek omvat de volgende elementen; debat, poëzie, presentatie, groepswerk, schrijven, spreken voor een publiek en kritisch denken. Word Wa(a)r koppelt deze dan aan een live performance.

Indien je geïnteresseerd bent in de werkwijze van Word Wa(ar) of je wilt meer informatie verwijzen we je graag door naar de organisatie zelf.

Neem gerust contact op via akultevzw@gmail.com of laat een bericht achter op de facebookpagina van Word Wa(a)r.